اتاق خبر

گزارش رئیس بیمه مرکزی از گردش مالی صنعت بیمه کشور در سال 96

به گزارش بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و صنعت بیمه ، دکتر همتی رئیس کل بیمه مرکزی، طی سخنانی در گفت: وضعیت عملکردی بانک، بیمه و بورس سطوح کارآمدی نظام تامین مالی هر کشور را تعیین‌‌ می‌سازد و بدیهی است بدون یک نظام کارآمد تامین مالی، دسترسی به رشد بالای اقتصادی و توسعه پایدار ممکن نیست.

رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه بر ارتباط سه رکن اصلی یعنی بازار پول، بورس و بیمه تاکید کرد و گفت: تصمیم گیری و سیاست گذاری پیرامون هر یک از ارکان بازار مالی بر دیگری تاثیر دارد، پس همکاری و همفکری و طراحی ساز و کار لازم به منظور هماهنگی میان این سه بازار ضروری است.

دکتر همتی با اشاره به روند رو به رشد صنعت بیمه، گفت: خوشبختانه رشد مداوم صنعت بیمه کشورمان و افزایش تدریجی ضریب نفوذ آن، زمینه لازم برای نقش آفرینی بیشتر صنعت بیمه در اقتصاد کشور را فراهم‌‌ می‌سازد.

سرعت رشد بالاتر حق بیمه‌ها در مقایسه با رشد اقتصادی کشور موجب افزایش ضریب نفوذ بیمه و بالارفتن تدریجی اهمیت صنعت بیمه در کشور شده است.

وی در ادامه افزود: سال ۹۶ نیز با رشد ۲۱ درصدی حق بیمه‌ها میزان حق بیمه صنعت بیمه کشور از ۳۳۰ هزار میلیارد ریال فراتر رفت و با توجه به تقریب رشد اسمی GDP کشور قطعاً ضریب نفوذ بیمه به حدود ۲.۳ درصد‌‌ می‌رسد.

دکتر همتی، تداوم رشد بیمه‌‌های زندگی را بسیار مهم دانست و گفت: منابع بیمه‌‌های زندگی به عنوان ابزار مهم مالی میان مدت و بلند مدت در بازار مالی مطرح است.

سال ۱۳۹۶ نیز رشد ۳۰ درصدی حق بیمه‌‌های زندگی را داشتیم که با توجه به تورم یک رقمی سال ۹۶ رشد مطلوب تلقی‌‌ می‌شود.

با بیمه‌‌های عمر مردم هم پس انداز‌‌ می‌کنند هم ریسک زمان فوت و از کارافتادگی را پوشش‌‌ می‌دهند و هم سرمایه گذاری کرده و سود با کمترین ریسک نصیبشان‌‌ می‌شود.

وی افزود: با توسعه بیمه‌‌های عمر منابع خرد مردم به منابع کلان و با ثبات سرمایه گذاری تبدیل‌‌ می‌شود،

در واقع بیمه کانال مطمئن و با ثباتی برای توسعه بازار سرمایه است و با توجه به هدف گذاری برنامه ششم توسعه برای بیمه‌‌های زندگی سیاست و برنامه مهم بیمه مرکزی تحقق این امر و رشد ۵۰ درصدی سهم بازار بیمه‌‌های عمر در پرتفوی صنعت بیمه در پایان ۵ سال آینده است.

نقش اینشورتک‌ها (استارت آپ‌ها) در صنعت بیمه:

رئیس کل بیمه مرکزی از اینشورتک‌ها به عنوان یکی از زمینه‌‌های مهم در رشد و تحول صنعت بیمه یاد کرد و گفت: اینشورتک که توسط استارت آپ‌‌های بیمه ای ارائه‌‌ می‌شود به انقلاب دیجیتالی و نوآوری فناوری در صنعت بیمه اطلاق‌‌ می‌شود.

لازم است کلیه فعالین صنعت بیمه از شرکت‌‌های بیمه گرفته تا نمایندگان و کارگزاران و بازاریابان به این موضوع توجه کرده و ضمن استقبال از تحولات متکی بر نوآوری فناوری در صنعت بیمه حمایت نمایند.

وی تاکید کرد: مقاومت در برابر پیشرفت فنی و نوآوری صرفاً موجب کند شدن رقابت و متضرر شدن بیمه گذاران خواهد شد و البته توسعه اینشورتک باید با رعایت مقررات و ضابطه مند باشد.

دکتر همتی افزود: هرفیندال هیرشمن سال گذشته با ۳۶۰ واحد کاهش به ۱۴۰۰ واحد رسید که به معنای نیمه متمرکز و شبه رقابتی شدن بازار بیمه است. رسیدن این شاخص به ۱۰۰۰ واحد، بازار بیمه را کاملا غیر متمرکز و رقابتی خواهد کرد.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته تعداد بیمه نامه‌‌های صادره ۷۱ میلیون بوده است و تعداد خسارت‌‌های پرداختی ۴۸ میلیون فقره بوده است.

رئیس کل بیمه مرکزی درخاتمه، آمادگی صنعت بیمه برای  تعامل بیشتر با دو بازار بورس و بانک را اعلام و تاکید کرد: با توجه به اینکه در سال ۹۶ گردش مالی turnover  صنعت بیمه از ۵۰۰ هزار میلیارد ریال فراتر رفت، حضور مؤثر و تعیین کننده بازار بیمه در مجموعه بازارهای مالی را نوید‌‌ می‌دهد.

منبع خبر: سایت رسمی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا