ازکی
 ازکی

درباره بیمه مسئولیت آسانسور

 

با گسترش آپارتمان‌نشینی، داشتن آسانسور به یکی از نیازهای اصلی ساختمان‌ها تبدیل شده است. از هر دیدگاهی که نگاه کنیم وجود آسانسور زندگی را برای بسیاری از ما آسان تر کرده است، برای مثال در مواقع مختلف که امکان استفاده از پله وجود ندارد کافیست از آسانسور استفاده کنیم و قدردان این اختراع کاربردی بشر باشیم. با وجود تمام مزایا، آسانسورها گاهی دچار مشکلات مختلفی مانند نقص فنی یا حوادث می‌شوند که می تواند خسارات سنگینی به همراه داشته باشد. در چنین شرایطی است که بیمه آسانسور به کمک‌ می‌آید. 

 

بیمه آسانسور یا همان بیمه مسئولیت آسانسور خسارت‌های ناشی از حوادث مختلف، در زمان مسئولیت یک فرد را پوشش می دهد. بیمه مسئولیت انواع مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها بیمه مسئولیت آسانسور است. بیمه مسئولیت آسانسور یا همان بیمه آسانسور برای جبران خسارات ناشی از حوادث آسانسور ایجاد شده است. این بیمه خسارات مختلفی که در اثر استفاده از آسانسور ایجاد شده است را پوشش می‌دهد. برای مثال در صورت سقوط آسانسور، بیمه خسارات مالی و جانی که به افراد وارد شده است را پوشش می‌دهد. البته این پوشش‌ها شرایطی دارند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

 

بیمه مسئولیت آسانسور چه پوشش‌هایی دارد؟

بیمه آسانسور خساراتی که در اثر حادثه زمان استفاده از آسانسور ایجاد شده است را جبران می‌کند. این خسارت‌های می‌توانند مالی یا جانی باشند ولی این بیمه در بیشتر شرایط فقط خسارت‌های جانی را جبران می‌کند. برای استفاده از بیمه آسانسور در زمان حادثه، باید تمام سرویس‌های قبل از حادثه به موقع انجام شده باشند. همچنین تعمیرکار باید به صورت شرکتی باشد و تمام فاکتورها و گزارش سرویس و مدارک سلامت آسانسور موجود باشند. در شرایطی که تعمیرکار متفرقه باشد خسارت توسط بیمه پرداخت نخواهد شد. بیمه آسانسور پوشش‌های زیر را دارد. . پوشش های بیمه آسانسور بطور کلی شامل موارد زیر می شود:

 

  • پوشش هزینه پزشکی ناشی از حادثه
  • پوشش غرامت فوت (دیه)
  • پوشش غرامت نقص عضو

 

در آسانسورهای باری خسارت مالی هم پوشش داده می‌شود و در صورت وقوع حادثه خسارت مالی نیز دریافت می‌کنند.

 

پرداخت دیه و نقص عضو در بیمه آسانسور مطابق با نرخ دیه هر سال انجام می‌شود. مبلغ دیه در سال ۱۴۰۱ برای ماه‌های حرام ۸۰۰ میلیون تومان و برای ماه‌های عادی ۶۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. پوشش هزینه پزشکی هم به انتخاب خودتان از ۵ تا ۴۰ میلیون تومان مشخص می‌شود. برای استفاده از بیمه آسانسور در زمان حادثه، باید تمام سرویس‌های قبل از حادثه به موقع انجام شده باشند. همچنین تعمیرکار باید به صورت شرکتی باشد و تمام فاکتورها و گزارش سرویس و مدارک سلامت آسانسور وجود داشته باشند. در شرایطی که تعمیرکار متفرقه باشد خسارت توسط بیمه پرداخت نخواهد شد.

 

بیمه آسانسور چه خساراتی را پوشش نمی‌دهد؟

بیمه مسئولیت آسانسور تنها خسارت‌هایی را پوشش می‌دهد که در اثر استفاده از آسانسور باشند. این به این معنا است که اگر خسارتی خارج از محدوده آسانسور رخ دهد قابل جبران با این بیمه نیست. همچنین در شرایط بیمه آسانسور آماده است که خسارت موارد زیر را پرداخت نمی‌کند:

 

  • خسارت ناشی از جنگ، اغتشاش، اعتصاب و موارد مشابه
  • خسارت ناشی از حوادث هسته‌ای و امواج رادیواکتیو
  • خساراتی که به صورت عمدی ایجاد شده باشند
  • خسارت‌های ناشی از نقص فنی قبلی (سرویس آسانسور به موقع انجام نشده باشد یا تعمیرکار مجاز و شرکتی نباشد)
  • در صورت ایجاد مشکل در اثر تحمیل وزن اضافه، فقط بخشی از خسارت پرداخت می‌شود و باقی به عهده فرد خاطی یا مالک است

 

توجه داشته باشید که خرید بیمه آسانسور اجباری نیست اما داشتن این بیمه می‌تواند تا حدی مانع شرایط بد پس از وقوع حادثه شود. بهتر است که سرویس آسانسور همیشه به موقع انجام شود و از نظر سلامت کابین و سایر تجهیزات بررسی شود. همچنین عدم حمل بار اضافی نیز می‌تواند از وقوع حوادث مختلف جلوگیری کند. با این وجود توصیه ما این است که اگر مدیر ساختمان هستید یا یک مرکز تجاری دارید، در اولین فرصت بیمه آسانسور را تهیه کنید.

 

قیمت بیمه آسانسور بر چه اساس محاسبه می‌شود؟

قیمت بیمه آسانسور بر اساس موارد مختلفی تعیین می‌شود. برای مثال تعداد طبقات، نوع کاربری آسانسور (تجاری، مسکونی، باربری)، تعداد آسانسورهای ساختمان، ظرفیت آسانسور، سال ساخت و تکنولوژی استفاده شده از مواردی هستند که بر قیمت بیمه آسانسور تاثیر می‌گذارند. همچنین در بعضی از شرکت‌های بیمه هزینه بیمه آسانسور در شرایط زیر متفاوت است:

 

·    ۵٪ افزایش قیمت بیمه نامه آسانسور برای آسانسورهای فاقد در داخلی

·    ۱۰٪ افزایش هزینه بیمه آسانسور برای ساختمان‌های غیر مسکونی (تجاری و اداری)

·    ۱۰٪ افزایش قیمت بیمه نامه آسانسور برای برج‌های بیشتر از ۱۰ طبقه

 

اگر ساختمان شما چند گزینه از موارد بالا را داشته باشد ممکن است تا ۲۰٪ به هزینه بیمه آسانسور آپارتمان شما اضافه شود. یکی از روش‌های کاهش قیمت بیمه آسانسور، خرید بیمه مسئولیت مدیران ساختمان است. این بیمه در کنار پوشش‌های مختلف مسئولیتی، بیمه آسانسور نیز دارد و نیاز به خرید جداگانه بیمه آسانسور را از بین می‌برد.

 

محاسبه آنلاین و استعلام بیمه آسانسور

اگر قصد خرید بیمه آسانسور را دارید بهترین راه برای اطلاع از قیمت آن، استعلام بیمه آسانسور است. کافی است نوع کاربری آسانسور، ظرفیت آسانسور، تعداد طبقات توقف آسانسور، عمر آسانسور و داشتن در داخلی آن را بدانید. در این صورت می‌توانید محاسبه آنلاین بیمه آسانسور را ببینید و شرکت‌های مختلف بیمه را با هم مقایسه کنید. دقت داشته باشید که سقف پوشش هزینه‌های پزشکی تاثیر زیادی روی قیمت بیمه نامه آسانسور دارد. در سال ۱۴۰۱ می‌توانید پوشش هزینه‌های پزشکی را بیمه ۵ تا ۴۰ میلیون تومان انتخاب کنید.

 

خرید بیمه آسانسور برای ساختمان وظیفه چه کسی است؟

وظیفه خرید بیمه آسانسور یا هرگونه بیمه مسئولیت، به عهده مدیریت یا هیئت مدیره ساختمان است. در زمان خرید بیمه، مدیریت به نمایندگی از مالکان ساختمان این بیمه را خریداری می‌کند و تمام مالکان، صرف‌نظر از طبقه‌ای که در آن ساکن هستند باید هزینه این بیمه را پرداخت کنند.

 

کدام شرکت‌ها این بیمه را ارائه می‌دهند؟

شرکت‌های مختلفی بیمه آسانسور را ارائه می‌دهند. پرفروش‌ترین بیمه آسانسور مربوط به شرکت بیمه معلم و شرکت بیمه ایران است. بیمه سامان و چند شرکت دیگر نیز این بیمه را ارائه می‌دهند. برای مقایسه بهتر از بین شرکت‌های بیمه می‌توانید سهم آن‌ها از فروش بیمه مسئولیت را با هم مقایسه کنید. در جدول زیر سهم از بازار بیمه مسئولیت بعضی از پرفروش‌ترین شرکت‌های بیمه را مشاهده می‌کنید:

 

 

شرکت بیمه

سهم از بازار

بیمه آسانسور ایران

29.71%

بیمه آسانسور دانا

5.24%

بیمه آسانسور آسیا

8.62%

بیمه آسانسور پارسیان

4.71%


 

بیمه آسانسور رازی

3.06%

بیمه آسانسور ملت

1.87%

بیمه آسانسور سامان

3.53%

بیمه آسانسور پاسارگاد

2.01%

بیمه آسانسور معلم

9.33%

بیمه آسانسور کوثر

4.7%

خرید آنلاین بیمه آسانسور در سایت ازکی

اگر قصد خرید آنلاین بیمه آسانسور را دارید ازکی این امکان را به شما می‌دهد که اینترنتی و بدون مراجعه حضوری تمام مراحل خرید بیمه آسانسور را انجام دهید. کافی است تا اطلاعات مربوط به آسانسور را وارد کنید تا استعلام بیمه آسانسور شرکت‌های مختلف بیمه با پوشش‌ هزینه پزشکی متفاوت به شما نمایش داده شود. در مرحله بعدی پس از پرداخت حق بیمه، فرآیند خرید آنلاین بیمه آسانسور برای شما کامل می‌شود و در کم‌تر از چند دقیقه می‌توانید با مقایسه شرکت های مختلف و پوشش های آن ها، بهترین انتخاب را انجام دهید.

بیمه نامه آسانسور رایگان برایتان ارسال خواهد شد. اگر در هر کدام از مراحل خرید با مشکل مواجه شدید، ما به صورت شبانه روزی در تمام روزهای هفته پاسخگوی تماس‌هایتان هستیم.

 

 

سوالات متداول

مدیریت ساختمان باید بیمه آسانسور را بخرد. مدیر ساختمان باید هزینه را بین تمام واحدها تقسیم کند.

خیر. داشتن مدرک مبنی بر سالم بودن عملکرد فنی آسانسور و انجام مرتب سرویس‌های دوره‌ای برای خرید بیمه آسانسور و دریافت خسارت این بیمه اجباری است.

بله اما فقط درصدی از هزینه پرداخت می‌شود. این درصد به نظر کارشناس ارزیاب خسارت بستگی دارد.

پوشش‌های بیمه آسانسور عبارتند از: هزینه پزشکی، غرامت فوت و غرامت نقص عضو.

خیر، این هزینه باید توسط بیمه آتش‌سوزی ساختمان جبران شود. این بیمه نیز باید توسط مدیریت ساختمان تهیه شود.

خیر، این بیمه اجباری نیست اما داشتن آن می‌تواند تا حد زیادی به رفع فشار روانی و مالی ناشی از مسئولیت کمک کند.

خیر، هزینه اموال فقط در صورت انتقال اموال با آسانسور باربری پرداخت می‌شود. البته در آسانسور باری، هزینه خسارت جانی پرداخت نمی‌شود.