بیمه بدنهبیمه شخص ثالث

آیا بیمه خسارت تصادف در پارکینگ را پرداخت می کند

تفاوتی ندارد که ماشین‌ها در خیابان و بزرگراه‌ها باشد یا در پارکینگ‌های عمومی و خصوصی، هرکجا که خودرویی در رفت و آمد است، احتمال رخ دادن تصادف هم وجود دارد. تصادف در پارکینگ به دلیل ویژگی‌های فضایی آن یکی از متداول‌ترین نوع تصادفات رانندگی است. تصادف ماشین در پارکینگ می‌تواند انواع مختلفی مانند تصادف ماشین با ماشین، ماشین با افراد یا ماشین با اجسام ثابت مثل ستون‌ها یا درب پارکینگ داشته باشد. در هر کدام از این شرایط مقصر تصادف می‌تواند متفاوت باشد؛ به همین دلیل خسارت‌های به بار آمده در این تصادف گاهی توسط بیمه جبران نمی‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا قوانین تصادف در پارکینگ را بررسی کنیم.

قوانین تصادف در پارکینگ عمومی و خصوصی

گفتیم که تصادف ماشین در پارکینگ یکی از شایع‌ترین انواع تصادفات رانندگی است. رانندگان ممکن است با خودروهایی که در محل‌های غیر مناسب پارک کرده‌اند مانند محل دور زدن یا عبور ماشین‌ها تصادف و یا با خودروهایی که در حال خروج از جای پارک به صورت دنده عقب هستند برخورد کنند یا سبب تصادف در پارکینگ ساختمان شوند. در هر حال بر اساس قوانین راهنمایی و رانندگی چه در پارکینگ خصوصی و چه عمومی تصادف کنید، راننده خودرویی که به خودرو، شخص و یا اجسام ثابت آسیب زده است، مقصر شناخته می‌شود و ملزم به جبران خسارت است. در ادامه به بررسی مقصر برخی حالت‌های پرتکرار تصادف در پارکینگ می‌پردازیم.

تصادف جلوی درب پارکینگ

تصادف جلوی درب پارکینگ با خودرویی که مقابل در پارکینگ سد معبر کرده است، یکی از پر تکرار‌ترین تصادفات است. یکی از دلایل این امر می‌تواند نداشتن دید کافی راننده هنگام خروج باشد. در چنین شرایطی معمولا خودرویی که مقابل درب پارکینگ پارک کرده است، مقصر شناخته می‌شود. حالت دیگری که ممکن است تصادفی در جلوی درب پارکینگ رخ دهد، زمان ورود و خروج از پارکینگ است. در چنین شرایطی باتوجه‌به قوانین راهنمایی و رانندگی حق تقدم با خودروهای در حال حرکت است، بنابراین خودروهایی که در حال خروج از پارکینگ هستند، مقصر شناخته می‌شوند. البته این قانون در شرایطی که خودرو به طور کامل از پارکینگ خارج شده باشد، متفاوت است.

تصادف در پارکینگ عمومی یا خصوصی با اشیا

اگر خودرو خود را در پارکینگ‌های عمومی روباز یا در حیاط پارک کرده باشید و به صورت اتفاقی جسمی به سمت آن پرتاب شود و آسیب ببیند، فردی که با پرتاب کردن جسم یا هر شکل دیگر به ماشین پارک شده خسارت وارد کرده است، مقصر شناخته می‌شود و باید خسارت را جبران کند. در چنین شرایطی بهتر است که حتما میزان خسارت از سوی کارشناس مشخص شود. اگر با اجسام و وسایل اضافی در پارکینگ تصادفی رخ دهد، صاحب خودرو آسیب دیده می‌تواند از صاحب آن وسیله شکایت و درخواست جبران خسارت کند. اما تصادف با اجسام ثابت در پارکینگ مانند ستون‌ها، جدول‌ها، گاردریل‌ها و نرده قوانین خاص خودشان را دارند و نیاز به کروکی و ثبت نظر کارشناسان راهنمایی و رانندگی را دارند.  

تصادف در پارکینگ به علت باز شدن ناگهانی درب خودرو

ممکن است که خودروی در حال عبور با درب خودروی پارک شده که ناگهانی باز شده است تصادف کند. برای جلوگیری از این تصادف که معمول هم است، راننده خودرو درحال حرکت باید احتیاط بیشتری کند؛ چون از نظر بسیاری از کارشناسان معمولا خودرو در حال حرکت به دلیل رد شدن با بی‌احتیاطی مقصر شناخته می‌شود. اما برخی از کارشناسان در بعضی حالات این اتفاق را به عنوان تصادف۵۰/ ۵۰ می‌شناسند.  

اگر در پارکینگ تصادف کردیم چه کنیم؟

معمولا به افرادی که در پارکینگ تصادف می‌کنند توصیه می‌شود که در ابتدا با پلیس تماس بگیرند. پلیس در چنین شرایطی سر صحنه تصادف حاضر می‌شود و پس از کشیدن کروکی مقصر را مشخص می‌کند.  از آن‌ جایی که بسیاری از بیمه‌ها به گزارش پلیس و کروکی در هنگام پرداخت خسارت احتیاج دارد، باید این گزارش را نزد خود نگه دارید. اگر به هر دلیلی نتوانستید با پلیس برای ثبت کروکی تماس بگیرید، بهتر است که با کارشناس بیمه تماس بگیرید تا در صحنه تصادف حاضر شود و اصالت حادثه را برای دریافت خسارت اعلام کند.

اگر مقصر تصادف در پارکینگ مشخص نبود چه باید کرد؟

مشخص نبودن مقصر تصادف یکی از مسائلی است که معمولا در تصادفات پیش می‌‌آید. اما از آن جایی که در حال حاضر بسیاری از پارکینگ‌های عمومی و خصوصی به دوربین مدار بسته مجهز هستند، این مشکل تا حدودی برطرف شده است. در صورت مشخص نبودن مقصر تصادف می‌توانید تقاضای بازبینی فیلم دوربین مدار بسته را بدهید و در صورت نبود دوربین می‌توانید به کمک کارشناسان بیمه راه‌های دیگر مانند کروکی فرضی را پیش بگیرید. 

پوشش خسارت‌های تصادف در پارکینگ با بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه

فرقی ندارد که تصادف شما در پارکینگ عمومی، ساختمان اداری و تجاری یا آپارتمان رخ داده است، اگر مقصر تصادف نباشید بیمه شخص ثالث راننده مقصر هزینه‌های وارد شده به خودرو شما را پرداخت می‌کند. و اگر هم تصادف رخ داده در پارکینگ به دلیل بی احتیاطی خود شما رخ داده باشد برای جبران خسارت‌های وارد شده به بدنه ماشینتان می‌توانید روی بیمه بدنه‌ای که خریداری کرده‌اید حساب کنید. البته اگر هنوز اقدام به خرید بیمه شخص ثالث یا بیمه بدنه نکرده‌اید و یا موعد سررسید بیمه قبلی‌تان نزدیک است، می‌توانید به سایت ازکی مراجعه کنید. شما از طریق صفحه خرید بیمه شخص ثالث می‌توانید با وارد کردن مشخصات خودرو و کد ملی صاحب پلاک تنها با طی کردن چند مرحله کوتاه بیمه خود را خریداری کنید. 

در زمان رخ دادن یک تصادف چه مقصر باشید و چه زیان‌دیده، همیشه خساراتی به بدنه خودرو وارد می‌شود که بیمه شخص ثالث همه یا بخشی از آن را جبران نمی‌کند. پس بهتر است که در کنار بیمه شخص ثالث، برای خودرو خود بیمه بدنه هم خریداری کنید. اگر به هر دلیلی امکان خرید نقدی یکی از این دو بیمه را ندارید می‌توانید با خرید اقساطی بیمه خودرو در ازکی این بیمه را با شرایطی ویژه خریداری کنید.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا